Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria

A A A

La 1 decembrie a.c. ambasadorul Oleg Țulea a participat la conferința de lansare a președinției slovene în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), care s-a desfășurat la Brdo pri Kranju, Republica Slovenia.

Publicat:Fri, 02/12/2022 - 10:29

În cadrul discuțiilor cu genericul ¨Consolidarea participării în cadrul SUERD¨ a fost reiterat interesul Republicii Moldova pentru implementarea SUERD, fapt care va contribui la atingerea obiectivelor de dezvoltare a Republicii Moldova, va spori dialogul şi colaborarea economică cu statele din regiunea Dunării, precum şi va impulsiona relaţiile cu Uniunea Europeană. Ambasadorul, de asemenea, a subliniat importanța cooperării regionale și transfrontaliere în procesul de integrare europeană a Moldovei, în mod deosebit în contextul realizării măsurilor/reformelor inițiate odată cu obținerea statului de țară candidat UE.
 
Notă:  SUERD reprezintă un mecanism comunitar de cooperare a 14 state din bazinul Dunării – destinat dezvoltării economice şi sociale a macro-regiunii dunărene – şi un cadru de articulare între prioritățile naţională şi obiectivele strategiei Europa 2020 pentru creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii, asumată de toate statele membre UE.