Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria

A A A

Anunțuri

27/03/2020 | Anunțuri
În conformitate cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale nr.6 din 26.03.20 ( bit.ly/3bw1n2B), MAEIE va coordona procesul repatrierii cetățenilor Republicii Moldova cu rutele aeriene charter.
25/03/2020 | Anunțuri

În atenția cetățenilor moldoveni care se află în imposibilitatea de a părăsi statul maghiar cu pașaport biometric, iar cele 90 zile de aflare în spațiul UE expiră!!!

Toți cetățenii străini care se află în prezent pe teritoriul Ungariei și se confruntă cu expirarea termenului legal de ședere în spațiul UE sunt rugați să consulte pagina web oficială a Oficiului Central al Direcției Generale Naționale de Poliție pentru Străini:

http://www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=1554:attention&Itemid=2019&lang=en

Astfel, cetățenii urmează să solicite o programare, potrivit orarului stabilit pe perioada situației epidemiologice, cu specificarea subiectului interesat, la unul din oficiile regionale ale autorității vizate ( http://www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=33&Itemid=678&lang=en ), în scopul prelungirii vizei sau pentru soluționarea legalității șederii pe teritoriul ungar

25/03/2020 | Anunțuri

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

Ambasada Republicii Moldova de la Budapesta se află în contact permanent cu autoritățile statelor de acreditare pentru a oferi toată asistența necesară cetățenilor moldoveni. Ambasada colectează informațiile despre cetățenii moldoveni, care se află în dificultate în aceste state și le transmite în permanență către celula de criză a MAEIE.

În momentul de față, Ambasada nu dispune de informații despre relansarea zborurilor companiilor aeriene către Republica Moldova. Autoritățile competente ale Republicii Moldova, examinează fiecare situație în parte, iar în cazul în care se va decide asupra repatrierii cetățenilor moldoveni din Ungaria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina sau asupra reluării zborurilor companiilor aeriene către Chișinău, Ambasada va anunța imediat cetățenii moldoveni despre posibilitățile respective.

Ambasada vine cu o rugăminte insistentă către toți cetățenii Republicii Moldova, care se află în Ungaria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina să rămână calmi, să nu intre în panică și să respecte cu strictețe măsurile de siguranță instituite de autoritățile statelor pe teritoriul cărora se află.

Cetățenii moldoveni care se află pe teritoriul Ungariei și au nevoie de asistența autorităților maghiare cu privire la situația epidemiologică legată de COVID-19, pot apela la numerele de telefon: +36 80 277...

24/03/2020 | Anunțuri

În condițiile ce se impun asupra prevenirii creșterii numărului de contaminări cu COVID-19, autoritățile ungare au stabilit traseele rutiere prin care este permisă tranzitarea Ungariei, stațiile la care autovehiculele de orice tip pot fi alimentate, parcările unde se poate staționa, precum și punctele de frontieră care pot fi utilizate (Informații detaliate în pozele) .

Astfel, tranzitul este permis în fiecare zi, în intervalul orelor 21.00 – 05.00, ora Ungariei, cu condiția obligatorie de respectare a traseului și a orelor stabilite.

13/03/2020 | Anunțuri

Guvernul sloven a comunicat că au fost închise toate punctele de trecere a frontierei cu Italia, cu excepția Rateče, Robič, Vrtojba, Škofije, Fernetici și Krvavi potok, unde cetățenii străini vor fi supuși unor verificări stricte.

Se permite intrarea în Republica Slovenia a cetățenilor străini, respectiv care nu au permis de ședere permanentă sau temporară în Republica Slovenia, dacă prezintă o adeverință în limba slovenă, engleză sau italiană, emisă cu maximum trei zile în urmă, din care să reiasă că a efectuat testul molecular de laborator privind prezența SARS-CoV-2 (COVID-19) și rezultatul este negativ . Cetățenii care nu pot prezenta un astfel de certificat, li se va permite intrarea pe teritoriul Sloveniei cu condiția că temperatura corpului nu depășește 37,5℃℃ și nu prezintă semne comune de infecție a tractului respirator superior (tuse, strănut, dificultăți de respirație).

Transportul feroviar de persoane între Republica Italiană și Republica Slovenia este suspendat.

13/03/2020 | Anunțuri

Cetățenii străini care intră în Republica Croația din statele/regiunile cele mai afectate de COVID19 (China: provincia Hubei; Italia; Germania: Comitatul Heinsberg din statul federativ german Renania de Nord – Westfalia; Coreea de Sud; Iran) vor fi plasați obligatoriu în carantină pe o perioadă de 14 zile.

Cetățenilor străini care refuză măsura de carantină nu li se va permite intrarea în Republica Croația.

Se recomandă transportatorilor de marfă să folosească, în momentul trecerii frontierei croate, punctele de trecere unde permanent sunt prezenți inspectori sanitari, precum sunt punctele de trecere ale frontierei Bregana, Macelj, Pasjak, Rupa, Plovanija şi Kaštel (froniera cu Slovenia).

12/03/2020 | Anunțuri

IMPORTANT: ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR MOLDOVENI !!!

Ambasada Republicii Moldova la Budapesta anunță că, în urma decretării stării de urgență, Guvernul Ungariei a hotărât interzicerea intrării în Ungaria a tuturor cetăţenilor străini, inclusiv cetățenilor Republicii Moldova, care vin din zonele de risc, și anume din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran.

Măsura se va aplica indiferent de modul în care călătoresc cetățenii străini, care provin din zonele de risc enumerate mai sus.

Autoritățile ungare au hotărât anularea tuturor curselor aeriene, a trenurilor şi a autobuzelor care sosesc din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran.

S-a decis reintroducerea controalelor la frontiera Schengen a Ungariei cu Austria şi Slovenia, precum şi la frontiera externă cu Croația.

Măsura se aplică din data de 12 martie 2020 la toate punctele de trecere a frontierei.

Cetățenii care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență pot contacta Ambasada la numărul de telefon: +36302838060.

27/12/2019 | Anunțuri

Stimați cetățeni,

În conformitate cu prevederile Codului Muncii al Republicii Moldova (art.111) și Hotărârii Guvernului nr. 656 din 17.12.2019, vă aducem la cunoștință că zilele de 1, 6, 7, 8 ianuarie 2020 sunt declarate zile de odihnă.

În perioada menționată, Ambasada nu va activa și nu va presta servicii consulare.

În cazul unor situații excepționale, cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii cu caracter extraordinar) pot contacta Ambasada la numărul de urgență +36302838060.

Să fiți fericiți alături de cei dragi! La Mulți Ani!

09/10/2019 | Anunțuri

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

În contextul organizării la data de 20 octombrie 2019 a alegerilor parlamentare în circumscripția electorală uninominală nr. 50, la Vest de Republica Moldova, informăm că pe teritoriul Ungariei, secția de votare va fi în incinta Ambasadei, pe adresa: 1024 Budapest, Ady Endre u.16.

Secția de votare va funcționa în intervalul de timp 07:00 - 21:00, ora locală.

Atragem atenția Dvs. asupra faptului că, cetățenii Republicii Moldova își vor putea exercita dreptul la vot în baza unuia dintre următoarele acte de identitate:

  • Pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termen de valabilitate expirat ;
  • Buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, doar în curs de valabilitate ;
  • Livretul de marinar .

Pagini