Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria

A A A

Întrevederea Ambasadorului Oleg Țulea cu Ministrul pentru afaceri externe și europene al Republicii Croația, Gordan Grlić Radman

Publicat:Fri, 22/11/2019 - 12:22

Aflat într-o vizită de lucru în capitala croată, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Croația, domnul Oleg Țulea a avut, vineri, 22 noiembrie 2019, o întâlnire cu ministrul pentru afaceri externe și europene al Republicii Croația, domnul Gordan Grlić Radman.

Discuțiile celor doi oficiali s-au concentrat pe perspectivele relațiilor bilaterale și cooperarea mai activă dintre cele două state în contextul implementării Acordului de Asociere, semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană, și preluării de către Republica Croația a președinției rotative a Consiliului UE, la începutul anului următor.

În context, Ambasadorul Oleg Țulea a exprimat interesul Chișinăului în consolidarea dialogului politic moldo-croat și realizarea vizitelor la nivel înalt. La rândul său, șeful diplomației croate a precizat că Republica Croația acordă o atenție deosebită consolidării și extinderii relațiilor cu Republica Moldova atât la nivel bilateral, cât și pe linia UE și NATO.

Interlocutorii au pus în evidență intensificarea relațiilor bilaterale din ultima perioadă, salutând, în acest sens, deschiderea recentă a celor două posturi consulare ale Republicii Moldova în Republica Croația.

În cadrul vizitei la Zagreb, Ambasadorul moldovean a avut, de asemenea, o discuție la Parlamentul Republicii Croația cu Președintele Grupul Interparlamentar de prietenie Republica Croația - Republica Moldova, domnul Tomislav Panenić și șeful delegației Republicii Croația la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est, domnul Marko Vešligaj. Oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la teme de interes comun aflate pe agenda bilaterală și au exprimat dorința de a revigora dialogul interparlamentar dintre grupurile de prietenie.