Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria

A A A

Întrevederea ambasadorului Oleg Țulea cu Pia Vračko, secretar de stat al Ministerului Sănătății al Republicii Slovenia

Publicat:Tue, 29/01/2019 - 13:55

Astăzi, la Ljubljana, dl Oleg Țulea, ambasador al Republicii Moldova în Republica Slovenia cu reședința la Budapesta, a avut o întrevedere cu dna Pia Vračko, secretar de stat al Ministerului Sănătății al Republicii Slovenia.

În marja întâlnirii interlocutori au abordat diverse aspecte privind colaborarea în domeniul sănătății publice și acordării serviciilor de asistență medicală. O acțiune importantă din cadrul cooperării moldo-slovene planificată pentru anul curent este promovarea proiectului de cooperare pe linie trilaterală – Republica Moldova, Republica Slovenia și Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Proiectul a fost propus autorităților slovene de către Institutul Național de Sănătate Publică din Republica Moldova.

În acest sens, s-a convenit asupra unei vizite de lucru la nivel de ministru sau secretar de stat pentru a identifica prioritățile în domeniul asistenței medicale și medicină, inclusiv pentru a examina fezabilitatea și modalitățile de implementare a proiectului menționat, cu participarea instituțiilor relevante și a experților din cele două state, cu suportul OMS.

Secretarul de stat sloven a acceptat propunerile formulate de Ambasador, exprimând disponibilitatea Republicii Slovenia de a sprijini autorităţile moldovene în realizarea obiectivelor sale în domeniul îmbunătățirii serviciilor de sănătate publică și a sistemului de securitate socială pe partea privind asistența medicală. Detaliile urmează să fie discutate în cadrul vizitei de lucru, la Chișinău sau Ljubljana, a conducerii celor două ministere.