Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria

A A A

Anunțuri

Adresare către cetățenii moldoveni aflați în Ungaria, Republica Slovenia, Republica Croația și Bosnia și Herțegovina

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

Ambasada Republicii Moldova de la Budapesta se află în contact permanent cu autoritățile statelor de acreditare pentru a oferi toată asistența necesară cetățenilor moldoveni. Ambasada colectează informațiile despre cetățenii moldoveni, care se află în dificultate în aceste state și le transmite în permanență către celula de criză a MAEIE.

În momentul de față, Ambasada nu dispune de informații despre relansarea zborurilor companiilor aeriene către Republica Moldova. Autoritățile competente ale Republicii Moldova, examinează fiecare situație în parte, iar în cazul în care se va decide asupra repatrierii cetățenilor moldoveni din Ungaria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina sau asupra reluării zborurilor companiilor aeriene către Chișinău, Ambasada va anunța imediat cetățenii moldoveni despre posibilitățile respective.

Ambasada vine cu o rugăminte insistentă către toți cetățenii Republicii Moldova, care se află în Ungaria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina să rămână calmi, să nu intre în panică și să respecte cu strictețe măsurile de siguranță instituite de autoritățile statelor pe teritoriul cărora se află.

Cetățenii moldoveni care se află pe teritoriul Ungariei și au nevoie de asistența autorităților maghiare cu privire la situația epidemiologică legată de COVID-19, pot apela la numerele de telefon: +36 80 277 455; +36 80 277 456.

În situații de urgență sau cazuri excepționale, cetățenii pot apela Ambasada la numărul de urgență al misiuni: +36302838060.