Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria

A A A

Condiții de călătorie în Bosnia și Herțegovina!

Publicat:Wed, 27/05/2020 - 17:03

Autoritățile celor două entități din Bosnia și Herțegovina – Republica Serpska și Federația Bosnia și Herțegovina, au ridicat parțial măsurile de restricție impuse la mijlocul lunii martie în scopul prevenirii răspândirii Covid-19.

La 28 martie 2020, Adunarea Națională a Republicii Serpska a adoptat decizia privind declararea stării de urgență în entitatea Republicii Serpska (RS) pe fonul crizei provocate de epidemia de coronavirus și a intrat în vigoare la începutul lunii aprilie.

La 15 mai curent, echipa pentru gestionarea crizei a personalului federal de protecție civilă a Federației Bosniei și Herțegovinei a decis să nu prelungească termenul pentru aplicarea ordinelor de interzicere a circulației persoanelor peste 65 de ani și sub 18 ani. Totodată, printre măsurile care au fost prelungite până la 30 mai anul acesta, se numără ordinul de interzicere a tuturor adunărilor publice în Federația BiH, în conformitate cu reglementările privind adunările publice (permiterea adunărilor publice în spații închise cu asigurarea a 10 m2 de persoană și respectarea măsurilor epidemiologice va constitui o excepție). Ordinul anterior care a suspendat temporar funcționarea cinematografelor, muzeelor, teatrelor, sălilor de concerte, galeriilor de artă, piscinelor și băilor publice, centrelor de sport și recreere etc., nu mai este în vigoare și a fost înlocuit cu un nou ordin care va fi aplicat până la 30 mai a acestui an, rămânând în vigoare suspendarea temporară a serviciilor pentru piscine și băi publice.

Proprietarilor de restaurante și a servicii hoteliere li s-a permis redeschiderea activității în aer liber. În ceea ce privește magazinele, saloanele de frumusețe și transport public autoritățile au permis funcționarea acestora.