Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria

A A A

Condiții de călătorie în Republica Croația!

Publicat:Wed, 27/05/2020 - 17:05

Începând cu 20 mai 2020 Republica Croația a decis asupra ridicării treptate a unor măsuri restrictive impuse în contextul pandemiei COVID-19.

Astfel, cetățenii croați, au dreptul de a călători în /din Republica Croația fără obligația de auto-izolare timp de 14 zile, însă cu respectarea strictă a instrucțiunilor Institutului pentru Sănătate Publică croat:

(https://hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Recommendations-and-Instructions_EN-1.pdf).

Totodată cetățeniilor din spațiul UE/ Schengen, precum și membrilor familiilor acestora, inclusiv resortisanților țărilor terțe care dețin un permis de ședere legal pe teritoriul croat, care călătoresc în scop de afaceri sau alte interese economice, li se permite intrarea în Croația în conformitate cu recomandările și instrucțiunile Institutului pentru Sănătate Publică croat.

Adițional, se acceptă intrarea pe teritoriul țării a cetățenilor din spațiul UE/ Schengen în scop turistic, dacă cetățenii fac dovada cazării plătite sau a rezervării pentru un apartament/ hotel, contract de închiriere a unui spațiu locativ. Auto-izolarea nu este obligatorie în asemenea condiții.

Pentru resortisanții țărilor terțe restricțiile de călătorie sunt menținute și în continuare, cu excepția profesioniștilor din domeniul medical, lucrătorilor transfrontalieri, transportatorilor de mărfuri, membrilor misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale, persoanelor aflate în tranzit și altor persoane care călătoresc în scop de urgență (cu prezentarea documentelor confirmative).

Mai multe detalii privind măsurile ce urmează a fi respectate în diverse domenii de activitate pot fi consultate la adresele electronice de mai jos:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/05/Border_crossing.pdf

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/05/Hospitality_Facilities.pdf

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/05/Travel_Agencies.pdf

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/05/Hotels_and_Renters.pdf