Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria

A A A

Conferință dedicată Aniversării a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic

Publicat:Tue, 21/05/2019 - 14:37

În ziua de 21 mai, la Budapesta, a avut loc o conferință dedicată Aniversării a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic (PaE), la care au fost discutate procesul de integrare europeană a statelor membre în era războiului informațional, combaterea știrilor false, scenarii de dezvoltare a PaE după anul 2020.

În intervenția sa Oleg Țulea, Ambasadorul moldovean în Ungaria, a informat publicul despre viziunea Republicii Moldova asupra viitorului inițiativei și a perspectivelor de integrare europeană a statelor membre ale PaE care aspiră la realizarea acestui obiectiv.

Țara noastră a fost reprezentată de expertul Fundației pentru democrație modernă, Corneliu Ciurea, care a rostit un discurs întitulat "Moldova și Ucraina - două modalități de combatere a știrilor false: între dimensiune internă sau externă”.

Conferința cu genericul Eastern Partenership @ 10! State of play, challenges and vision” a fost organizată de către Ambasada României în contextul președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în comun cu misiunile diplomatice ale Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei. La eveniment au participat ambasadorii statelor PaE, reprezentanți ai corpului diplomatic din Ungaria, membri ai Reprezentanței Comisiei Europene la Budapesta,  analiști și experți.