Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria

A A A

Corul de tineret „Cantemus” a evoluat la Budapesta cu prilejul aniversării Zilei Independenței Republicii Moldova .

Publicat:Thu, 01/09/2022 - 17:36

Miercuri, 31 august 2022, Corul de tineret „Cantemus” din Chişinău a susținut un concert la Budapesta dedicat Zilei Independenței Republicii Moldova și aniversării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Ungaria.

Evenimentul, organizat de Ambasada Republicii Moldova în parteneriat cu Primăria sectorului II din Budapesta, a reunit reprezentanți ai autorităților statului maghiar, Corpului diplomatic acreditat în Ungaria, Diasporei moldovenești și prieteni ai Republicii Moldova amatori ai muzicii corale.

Corul de Tineret „Cantemus”, distins cu diverse premii la concursurile corale internaționale și înființat în 2007 de către fondatorul și dirijorul Denis Ceauşov, a interpretat în capitala ungară un recital coral de la muzica renascentistă la creații din secolul XXI ale compozitorilor Gavriil Muzicescu, Ko Matsushita, Hugo Wolf, Vladimir Ciolac, Alexander Grechaninov, Albert Alcaraz, Teodor Zgureanu, Vasile Spătărelu, Alexandru Pașcanu, Dariu Pop, Ion Enache.

Prestația corului a fost apreciată de oaspeții evenimentului cu aplauze și mesaje de felicitare. Primarul sectorului II din Budapesta, Gergely Őrsi, a remarcat că pentru instituția pe care o reprezintă, este un privilegiu să sărbătorească împreună cu cetățenii moldoveni Ziua națională a Republicii Moldova și aniversarea stabilirii relațiilor diplomatice dintre cele două țări. „Fie ca spectacolul Corului de tineret „Cantemus” în căminul nostru cultural să demonstreze prietenia poporului nostru și viitorul promițător al națiunilor noastre”.

În discursul său, susținut în cadrul festivității, Ambasadorul Republicii Moldova Oleg Țulea a manifestat recunoștință față de gazda evenimentului - Primăria sectorului II din Budapesta, în persoana primarului Gergely Őrsi. Ambasadorul și-a exprimat cu acest prilej încrederea că succesele înregistrate în decursul ultimelor trei decenii în dialogul bilateral moldo-ungar, reprezintă o temelie solidă pentru fortificarea în continuare a Parteneriatului Strategic dintre Republica Moldova și Ungaria.