Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria

A A A

La Varaždin a fost inaugurat Consulatul onorific al Republicii Moldova

Publicat:Mon, 04/11/2019 - 15:34

La 4 noiembrie curent, Ambasada Republicii Moldova în Republica Croația a inaugurat Consulatul onorific al Republicii Moldova la Varaždin.

Evenimentul a început cu scurte alocuțiuni rostite de Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Croația dl Oleg Țulea, Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația dna Zdravka Bušić, primarul orașului Varazdin dl Ivan Čehok, prefectul adjunct dl Tomislav Paljak și Consulul onorific al Republicii Moldova la Varaždin dl Emil Solenički.

La ceremonia de inaugurare au luat parte reprezentanți ai administrației publice regionale și locale, ai corpului diplomatic și consular, precum și ai mediului academic și de afaceri din Republica Croația.

În cadrul evenimentului, secretarul de stat de la Zagreb, a declarat că o dată cu deschiderea Consulatului onorific al Republicii Moldova în Republica Croația, cele două țări vor păși într-o nouă eră a relațiilor bilaterale, în special economice, având în vedere experiența profesională a Consulului și multitudinea de lucruri pe care le poate oferi Republica Moldova.

Ambasadorul Oleg Tulea a precizat că „deschiderea postului consular la Varaždin, un oraș cu o istorie și patrimoniu cultural bogat, va prilejui extinderea reprezentării Republicii Moldova pentru beneficiul cetățenilor săi și va contribui, de asemenea, la promovarea și dezvoltarea relațiilor economice, culturale și academice dintre cele două state”.