Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria

A A A

La Zagreb a fost inaugurat al doilea Consulat onorific al Republicii Moldova în Republica Croația

Publicat:Thu, 21/11/2019 - 10:38

La 21 noiembrie curent, Ambasada Republici Moldova în Republica Croația a inaugurat Consulatul onorific al Republicii Moldova la Zagreb. La eveniment au luat parte membri ai Guvernului, ai Parlamentului, reprezentanți ai administrației publice municipale, ai corpului diplomatic și consular, precum și exponenți ai mediului academic și de afaceri din Republica Croația.

În cadrul ceremoniei, participanților li s-au adresat cu mesaje de salut și apreciere Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Croația domnul Oleg Țulea, Secretarul de stat pentru afaceri externe și europene al Republicii Croația, doamna Zdravka Bušić și Consulul onorific al Republicii Moldova la Zagreb, domnul Damijan Krivić.

În intervenția sa, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Croația domnul Oleg Țulea a subliniat importanța acordată de Republica Moldova dinamizării relațiilor cu Republica Croația prin prisma preluării bunelor practici și experienței statului croat în procesul de modernizare și aderare la Uniunea Europeană. Totodată, ambasadorul și-a exprimat certitudinea că dl Damijan Krivić, un avocat cu capacități profesionale dovedite, va contribui substanțial la intensificarea relațiilor economice, culturale și academice dintre cele două state.

La rândul său, dna Zdravka Bušić, secretar de stat pentru afaceri externe și europene al Republicii Croația, a reiterat că cele două consulate onorifice ale Republicii Moldova în Republica Croația oferă o platformă favorabilă dezvoltării relațiilor dintre cele două țări, în particular a schimburilor comerciale care necesită a fi augmentate.

Consulatul onorific al Republicii Moldova la Zagreb este al doilea post consular deschis în această țară, după ce la începutul lunii noiembrie curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Croația a inaugurat un post similar la Varaždin.