Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria

A A A

Scriitorul Nicolae Dabija și-a prezentat celebrul roman „Tema pentru acasă” la Budapesta

Publicat:Thu, 31/10/2019 - 14:49

La 31 octombrie curent, îndrăgitul scriitor, poet, istoric și academician, autor a peste 80 de volume de poezii, eseuri și publicistică, Nicolae Dabija, și-a lansat la Budapesta celebrul roman „Tema pentru acasă”.

Lansarea lucrării în limba ungară, găzduită și moderată de scriitorii Turczi István și Balázs F. Attila, a prilejuit mărturisirea renumitului autor despre motivul apariției cărții și interesul cititorilor față de detaliile redate în capodopera literară, care redă drama unor persoane persecutate și nedreptățite de regimul comunist la mijlocul secolului trecut.

La evenimentul organizat de Editura Az AB Art și PEN Clubul maghiar, în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova la Budapesta în incinta Muzeul Literar Petőfi, au participat scriitori, reprezentanți ai mediului academic și diplomatic, oameni de artă, și pasionați de literatură din Ungaria, Republica Moldova și România.

Ambasadorul Republicii Moldova la Budapesta, domnul Oleg Țulea, cu acest prilej a remarcat că editarea cărților din Republica Moldova în limba maghiară constituie o punte literară care unește cele două țări or, Ambasada rămâne mereu implicată în promovarea culturii și literaturii în scopul dezvoltării relațiilor dintre cele două state.