Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria

A A A

Sfaturi de călătorie

Republica Croația - Cod roșu și portocaliu de caniculă

Atenţionare de călătorie
12.08.2019

Ambasada RM informează cetăţenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând cu data de 12 august 2019, a fost emis un cod roșu pentru temperaturi ridicate pentru regiunile Zagreb, Karlovac, Knin, Rijeka, Split și Dubrovnik, fiind prognozate temperaturi ce se vor situa între 34 și 39 de grade Celsius. A fost emis și un cod portocaliu de caniculă pentru regiunile Osijek și Gospić. Se recomandă cetățenilor să evite expunerea directă la soare, pe cât posibil în intervalul orar 11:00 - 16:00 și să se hidrateze corespunzător.

Autoritățile croate avertizează cu privire la disconfortul termic, la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în rețeaua electrică, precum și la riscul apariției de incendii de vegetație. Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Național www.meteo.hr,

Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate www.hznet.hr

Autorităţii Portuare Croate www.portauthority.hr

Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă www.ccaa.hr.

În situații de urgență, pe teritoriul Croației, se poate apela la numărul european unic de urgență 112.

De asemenea, cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Republica Croația, cu sediul la Budapesta: +36302838060.